ВЪПРОСИ НА ТЕЛЕФОН: 0331 67481
  • български
  • English

АЛПИ

АЛПИ

Офис администрация
office@alpi.bg
Отдел "Продажби"
sales@alpi.bg
Отдел "Международна търговия"
export@alpi.bg
Отдел "Счетоводство и контрол"
finance@alpi.bg
Отдел "Дизайн и предпечат"
prepress@alpi.bg
тел. 0331 67481
факс: 0331 69059

Бонбонена фабрика "Алпи"
гр. Асеновград, ул."Кoзановскo шосе" 2.

Open in Google Maps
  • ЗА НАС
  • ПРОДУКТИ
    • ТРАДИЦИОННИ
    • ФУНКЦИОНАЛНИ
  • УСЛУГИ
    • Печат на опаковки
    • Производство под частна марка
    • Рекламни бонбони
  • НОВИНИ
  • ГАЛЕРИЯ
  • ПОЛЕЗНО
  • КОНТАКТИ
  • Е-МАГАЗИН

Изомалт

by alpiadmin / петък, 07 август 2015 / Published in Полезно

Изомалт е заместител на захарта , вид алкохол на захарта, използван предимно за неговите физични свойства като подсладител . Той има само малък ефект върху нивата на кръвната захар и не образува кариеси. Изомалта разполага с 2 килокалории / G , половината от калориите на захарта. Въпреки това, подобно на повечето захарни алкохоли (с изключение на еритритол), той носи риск от стомашни проблеми, включително метеоризъм и диария, ако се консумира в големи количества. Ето защо, изомалта се препоръчва да не се консумира в количества, по-големи от около 50 г на ден за възрастни и 25 гр за деца. Изомалт може да се окаже неприятен за стомаха, защото тялото го третира като диуретични влакна, а не като прост въглехидрат. Поради това, както и повечето влакна, той може да увеличи движението на червата, преминавайки през червата в почти хаотичен вид. Изомалта обикновено се смесва с подсладител с висок интензитет като сукралоза , така че сместа има приблизително сладостта на захарта . Изомалта е дизахарид, съставен от глюкоза и манитол. Той е без мирис, бяло, кристално вещество, съдържащо около 5 % вода от кристализация. Изомалт има минимален ефект на охлаждане (положителен топлина на разтвор), по-ниска от много други захарни алкохоли, по-специално, ксилитол и еритритол. За изомалта необичайно е това, че е природен захарен алкохол, който се произвежда от цвекло. Едно интересно приложение на изомалт се намира в продукт DiabetiSweet, заместител на захарта, продаван за използване, печене и се състои от смес от изомалт андацесулфам калий, но има горчив вкус (поради ацесулфам калий) и липсват карамелизиращи свойства на захарта. Изомалт е одобрен за употреба в САЩ от 1990 г. насам . Тя също е разрешена за употреба в Австралия, Нова Зеландия , Норвегия , Иран и Холандия (обърнете внимание: Списък на страни, които не е изчерпателен). Изомалт може да се използва в захар скулптура и се предпочита от някои, тъй като няма да кристализира така бързо като захарта.

0
  • Tweet
Tagged under: Изомалт

About alpiadmin

What you can read next

Витамин C
Гераниол
Таурин, Гуарана, Кoфеин

Последни публикации

  • БЛИЗАЛКИ С ПОСТБИОТИК IMMUSE

    Новото здравословно изкушение за силен имунитет...
  • 4095

    Проект № BG-RRP-4.021-0371 „Подкрепа за енергий...
  • Халал сертификат на фабрика Алпи

    Фабрика Алпи с гордост обявява, че вече притежа...
  • Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020

    На 21.09.2022 г., „АЛПИ КОМЕРС“ ЕООД&...
  • 3979

    0...

Categories

  • Uncategorized
  • Новини
  • Полезно
  • GET SOCIAL
АЛПИ

© 2020 All rights reserved.

TOP