Иновативна фабрика за бонбони

Болестите на повишената киселинност са най-честите в ежедневната клинична практика, които могат да протичат с неприятна, компроминираща ежедневието, симптоматика (гастрити, рефлукс- езофагити) , но и да са причина за тежки, заплашващи живота заболявания (неусложнени и усложнени язви, ерозивни гастрити и рак ).

Емпиризмът и лечебният нихилизъм на тази група заболявания завършват през 1974 г. с откриването на хистаминовите блокери (втори тип) през средата на седемдесетте години на миналия век и с включването в лечебната практика на т.нар. инхибитори на протонната помпа в края на деведесетте. Въпреки, че новите медикаменти промениха напълно лечението и прогнозата им, останаха някои неблагополучия в хода на очаквания терапевтичен отговор: проблеми на „сухата стомашна лигавица“, на т. нар. ефект на тахифилаксия, при който организмът израбортва мощно противодействие към лекарството и то губи ефекта си, от неусвояване на вит. В12. Формулирано това значе, че киселинността в стомаха е потисната, но лигавицата остава слабо протектирана.

Именно протекцията или поддържането на стомашната лигавица задължи търсенето на лекарствени средства, които да осигуряват нейния стабилтет. Едно от най-добрите допълващи терапии (най вече хранителни добавки), използвано в редица държави с висок медицински статут са екстрактите от охлюви.

Защо охлюви?

Слузта, която отделя градинският охлюв е с богато съдържание на протеини (белтъци), в чиито състав влизат всички т. нар. незаменими аминокиселини, които организмът не може да синтезира и които трябва да се внасят отвън. Съставките на кожата и месото на охлюва са близки до човешките, затова лесно се усвояват от организма и не причиняват алергии..

Изхождайки от това, в редица държави се създадоха ферми за отглеждане на градинския охлюв и се индустриализираха охлювните екстракти за лечение на кожни, костно-ставни, мускулни, стомашно-чревни заболявания. Ежедневната и лечебна козметика, ползваща охлювни екстракти е предпочитана и взема все по-големи размери.

ГАСТРО запълва празнината във фармацевтичния пазар у нас. Като самостоятелна хранителна добавка или в комбинация с антисекреторни медикаменти, тя следва да стане предпочитана терапия при голям брой пациенти. Нещо повече, протекцията и стабилизирането на стомашната лигавица я прави подходяща за ликвидиране на една от причините за язвообразуването - бактериалната инвазия на Хеликобактер пилори.

Опитът ни с продуктите ГАСТРО доказаха добър лечебен отговор, добро понасяне на добавката от пациентите и липса на странични, неблагоприятни ефекти.

desk