Иновативна фабрика за бонбони

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА – CANTAREUSГАСТРО

ВКУСНО И ПОЛЕЗНО

 

Българският охлюв става все по-ценен у нас и зад граница като суровина за производството на лекарства,козметични продукти и хранителни добавки. Той се използва успешно в лечението на язви, гастрити, заличаването на белези и други. Лечебните свойства на сухоземните охлюви са известни още от древността. Днес за целите на науката и медицината, те се отглеждат и развъждат в специални ферми. Мекотелите в тези ферми се хранят със специално засадени детелини и екологично чист фураж от биопродукти.

Месото от охлюви е търсено поради ценните и полезни хранителни вещества, които съдържа. Става въпрос най-вече за по-широкото и разнообразно съдържание на протеини, достигащо до 51 процента, което е по-високо в сравнение с другите консумирани меса. Хранителната стойност на този вид месо се подсилва и от съдържанието на почти всички видове аминокиселини, които са необходими на човека. След изследване на клетъчните и молекулярни компоненти е установено, че охлювът отделя секрет, чиито състав е близък до този на човешката кожа и поради тази причина той притежава регенериращо действие върху нея, което предизвиква също голям научен интерес.

На базата на всички изследвания върху охлювите, се започва създаването на различни козметични продукти, а също така и хранителни добавки.

Биохимичният анализ на екстракта от охльови показва, че емулсията представлява сложен комплекс от натурални и активни компоненти.Те благоприятстват за възстановяването на нормалните функции на храносмилателната и отделителната система.

Екстрактът от охлюви е природно балансиран и проявява различен физиологичен ефект, който се дължи на синергичното действие на основните съставки.

Хранителната добавка Гастро действа ефективно срещу язва и гастрит, тъй като екстрактът от охлюви, намиращ се в тази добавка, въздейства върху регенерирането на лигавицата на стомаха.

desk