Иновативна фабрика за бонбони

Представяме ви новите супер свежи и нискокалорични бонбони - Диа Mix. Те са твърди бонбони за смучене със специално подбрани 4 ободряващи плодови вкуса. А най-хубавото е, че не съдържат никаква захар. Бонбоните Диа съдържат подсладител изомалт - натурален и напълно безвреден подсладител, който се усвоява лесно от организма. Перфекти са за хора, които искат да ограничат приема на захар, както и за тези, които просто искат да се освежат!  

Болестите на повишената киселинност са най-честите в ежедневната клинична практика, които могат да протичат с неприятна, компроминираща ежедневието, симптоматика (гастрити, рефлукс- езофагити) , но и да са причина за тежки, заплашващи живота заболявания (неусложнени и усложнени язви, ерозивни гастрити и рак ).

Емпиризмът и лечебният нихилизъм на тази група заболявания завършват през 1974 г. с откриването на хистаминовите блокери (втори тип) през средата на седемдесетте години на миналия век и с включването в лечебната практика на т.нар. инхибитори на протонната помпа в края на деведесетте. Въпреки, че новите медикаменти промениха напълно лечението и прогнозата им, останаха някои неблагополучия в хода на очаквания терапевтичен отговор: проблеми на „сухата стомашна лигавица“, на т. нар. ефект на тахифилаксия, при който организмът израбортва мощно противодействие към лекарството и то губи ефекта си, от неусвояване на вит. В12. Формулирано това значе, че киселинността в стомаха е потисната, но лигавицата остава слабо протектирана.

Именно протекцията или поддържането на стомашната лигавица задължи търсенето на лекарствени средства, които да осигуряват нейния стабилтет. Едно от най-добрите допълващи терапии (най вече хранителни добавки), използвано в редица държави с висок медицински статут са екстрактите от охлюви.

Защо охлюви?

Слузта, която отделя градинският охлюв е с богато съдържание на протеини (белтъци), в чиито състав влизат всички т. нар. незаменими аминокиселини, които организмът не може да синтезира и които трябва да се внасят отвън. Съставките на кожата и месото на охлюва са близки до човешките, затова лесно се усвояват от организма и не причиняват алергии..

Изхождайки от това, в редица държави се създадоха ферми за отглеждане на градинския охлюв и се индустриализираха охлювните екстракти за лечение на кожни, костно-ставни, мускулни, стомашно-чревни заболявания. Ежедневната и лечебна козметика, ползваща охлювни екстракти е предпочитана и взема все по-големи размери.

ГАСТРО запълва празнината във фармацевтичния пазар у нас. Като самостоятелна хранителна добавка или в комбинация с антисекреторни медикаменти, тя следва да стане предпочитана терапия при голям брой пациенти. Нещо повече, протекцията и стабилизирането на стомашната лигавица я прави подходяща за ликвидиране на една от причините за язвообразуването - бактериалната инвазия на Хеликобактер пилори.

Опитът ни с продуктите ГАСТРО доказаха добър лечебен отговор, добро понасяне на добавката от пациентите и липса на странични, неблагоприятни ефекти.

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА – CANTAREUSГАСТРО

ВКУСНО И ПОЛЕЗНО

 

Българският охлюв става все по-ценен у нас и зад граница като суровина за производството на лекарства,козметични продукти и хранителни добавки. Той се използва успешно в лечението на язви, гастрити, заличаването на белези и други. Лечебните свойства на сухоземните охлюви са известни още от древността. Днес за целите на науката и медицината, те се отглеждат и развъждат в специални ферми. Мекотелите в тези ферми се хранят със специално засадени детелини и екологично чист фураж от биопродукти.

Месото от охлюви е търсено поради ценните и полезни хранителни вещества, които съдържа. Става въпрос най-вече за по-широкото и разнообразно съдържание на протеини, достигащо до 51 процента, което е по-високо в сравнение с другите консумирани меса. Хранителната стойност на този вид месо се подсилва и от съдържанието на почти всички видове аминокиселини, които са необходими на човека. След изследване на клетъчните и молекулярни компоненти е установено, че охлювът отделя секрет, чиито състав е близък до този на човешката кожа и поради тази причина той притежава регенериращо действие върху нея, което предизвиква също голям научен интерес.

На базата на всички изследвания върху охлювите, се започва създаването на различни козметични продукти, а също така и хранителни добавки.

Биохимичният анализ на екстракта от охльови показва, че емулсията представлява сложен комплекс от натурални и активни компоненти.Те благоприятстват за възстановяването на нормалните функции на храносмилателната и отделителната система.

Екстрактът от охлюви е природно балансиран и проявява различен физиологичен ефект, който се дължи на синергичното действие на основните съставки.

Хранителната добавка Гастро действа ефективно срещу язва и гастрит, тъй като екстрактът от охлюви, намиращ се в тази добавка, въздейства върху регенерирането на лигавицата на стомаха.

Ароматизирай лятото с DEO Aroma Candy...

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q93L_s_jrxY

Уважаеми партньори, колеги и клиенти, за нас е гордост да споделим с Вас нашето последно отличие - Златна мартеница, връчена от Съюз произведено в България - съюз на малкия и средния бизнес. Бонбонена фабрика АЛПИ бе отличена и с грамота за иновативно предприятие, завоювало позиции на вътрешния и международни пазари.

 

Ето и няколко снимки, както и видео репортаж:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=lFiMuJHHvYc&feature=youtu.be

 

 

BG Work.Still001     BG Work.Still002

 

 

IMG 7974     IMG 0631

 

 

IMG 0553     IMG 0547

Университетът по хранителни технологии - гр. Пловдив, ни удостои с честта  да получим благодарствена грамота за принос на ръководството на предприятието за развитие на сътрудничеството в областта на практическото обучение на студентите, успешно реализиране на стажантски програми и партньорство в научно-изследователската и приложна дейности. 
Благодарим за дългогодишното сътрудничество!

 

грамота 001

Уважаеми партньори, за нас е удоволствие да Ви уведомим, че АЛПИ КОМЕРС ще вземе участие на изложението ISM 2015 в Германия - от 01 февруари до 04 февруари, като Ви каним да ни посетите на нашия щанд в палата 5.2, щанд H 21/ J 28.

 

ISM-2015

Уважаеми клиенти и партньори, предоставяме на Вашето внимание линк към презентация на Deo Aroma Candy - Париж

 

https://www.youtube.com/watch?v=ooT2iEvvbac&feature=youtu.be

Бонбонена фабрика АЛПИ взе участие на най-голямото изложение за храни и напитки SIAL 2014 в Париж, Франция, като заслужено спечели грамота за иновативен продукт.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zf5z1PPqmoo&feature=youtu.be

sial - грмота               MG 5002

Уважаеми дами и господа, тази есен бонбонена фабрика АЛПИ ще вземе участие в 50-то издание на Международната специализирана изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 (19.10-23.10.2014г.), гр.Париж, Франция. Изложителите ни можете да откриете на българския щанд - BULGARIAN NATIONAL STAND SIAL 2014, зала 1-2.

 

SIAL Paris е най-голямата специализирана промоционална проява в областта на хранително-вкусовата промишленост. Проявата се организира през две години, като първото издание е било през 1964г. В последното издание на SIAL Paris през 2012г., участие са взели на 5000 изложители, а посетителите са били над 150 000 търговци и специалисти в секторите "Производство на храни" и "Производство на напитки".

 

Веднага след края на изложбата, ще Ви уведомим, доколко е било успешно представянето ни, като задължително ще споделим с вас и снимков материал от събитието.

В Неделя (24 август) в Бургас се проведе кръг от състезанието "Най-голям балон с Дъвка ИДЕАЛ". Голямата награда - велосипед "Sprint-Cougar" 26'' беше спечелена от Нели Богданова от град Бургас с балон от две дъвки Идеал с размер 15,5 см. Втора награда - Раница "Алпи-Идеал" взе Петър Собанджиев с балон от 15 см. и трета награда Каска за велосипед получи Божидара Проданова 14,5 см. Честито на Победителите.

Скъпи Приятели на Дъвка ИДЕАЛ заповядайте на поредния кръг на състезанието "Най-голям балон с Дъвка ИДЕАЛ" 
то ще се проведе в гр.Варна на 31.08.2014 – неделя, в Морската градина (алеята зад „Морско казино“) от 16.00 часа в рамките на „Varna Skateboard Open 2014”
Голямата награда Скейтборд от PlayWOOD

Заповядайте!!!

 

desk